Ciklus prijava za programe u 2023. godini je završen!

Drugi ciklus prijava za nove polaznike i polaznice je završen, a naš tim trenutno radi na izboru novih polaznika i polaznica! Hvala na poverenju i podršci koju ste nam pružili tokom ovog prijavnog procesa. Bilo je neverovatno videti koliko talenata i motivisanih mladih ljudi ima u našem regionu, a broj prijava koji je pristigao je premašio sva naša očekivanja. Ukupno je pristiglo 240 prijava iz 4 države, a kandidati dolaze iz 90 različitih mesta i pohađaju 56 različitih škola. Činjenica da smo privukli polaznike i polaznice iz malih i velikih sredina i različitih obrazovnih institucija nas raduje i čini ponosnim.

Mapa sa mestima odakle su pristigle prijave pokazuje da smo postigli široku rasprostranjenost, a sigurni smo da će svi polaznici koji budu učestvovali u našim kampovima imati priliku da nauče mnogo o drugim kulturama i običajima iz našeg regiona.

Broj prijava po mestima na karti regiona
Foto: PFE

Naravno, očekivali smo najviše prijava u poslednjim danima i satima, jer puno nas spada u tu kategoriju „kampanjaca”, i evo kako to izgleda u realnosti:

Grafik broja pristiglih prijava po danu
Foto: PFE

Zahvaljujemo se svim nastavnicima i nastavnicama koji su proširili vest o prijavama za naše kampove, kao i svim školama koje su obavestile svoje učenike. Čak 50% prijavljenih je navelo da je za PFE kampove saznalo preko nastavnika ili nastavnice ili u školi. Potrudićemo se da u narednom periodu negujemo i unapređujemo odnos sa školama. Već sada u nekoliko škola postoje PFE sekcije i to je jedan od načina da učenici i učenice dobiju dodatna znanja u njihovim sredinama.

Prema najnovijim istraživanjima iz ovog prijavnog procesa, čak 66% prijavljenih na kampove zna da kuva bolje od Steve Karapandže, što je zaista impresivno! Ali to nije sve, jer 75% njih je nekad uspelo da nešto pokvari ili popravi u kući, što je dodatni dokaz da su naši kandidati spremni za bilo koju situaciju. A kad su u pitanju organizacija događaja i kupovina poklona, 70% njih je nekad uspelo da to obavi bez ikakvih problema, te se nadamo da će biti dosta rođendanskih iznenađenja na našim kampovima!

Najneobičnije od svega je da samo 70% kandidata tvrdi da se nekada susrelo sa veštačkom inteligencijom, što je zaista neverovatno s obzirom na to da je veštačka inteligencija sveprisutna u našem modernom svetu. Na primer, mnogi od nas svakodnevno koriste virtuelne asistente, Google prevodilac, otključavanje telefona licem, Snapchat ili Instagram filtre, koji su napravljeni upravo pomoću veštačke inteligencije!

U ovom ciklusu prijava, 42% prijavljenih su devojčice, što je veći procenat nego na prošlom prijemnom za ETF u Beogradu, gde je taj procenat bio 33%.

Svima koji su se prijavili u narednim danima javićemo ishod konkursa putem email adrese koji su nam ostavili u prijavnom formularu. Sigurni smo da će kamp za nove polaznike i polaznice imati sjajnu ekipu koju će činiti oko 60 polaznika i polaznica širom regiona!

Prijavi se na naš bilten

Pažljivo odabrane informacije, vesti o kampovima, buduće aktivnosti i lepe vesti iz naše laboratorije. Prijavi se i upoznaj svet besplatnog naučno-inženjerskog obrazovanja za sve motivisane učenike i učenice kroz mentorski rad!