Prijava na kampove „Veštačka inteligencija i robotika”

Mi smo Naučno-inženjerski centar „PFE” - neprofitna organizacija, oformljena u cilju da talentovanim i motivisanim učenicima srednjih škola pruži šansu za besplatno neformalno obrazovanje u širokom spektru inženjerskih oblasti. Ukoliko ti neka od naših oblasti izgleda interesantno, istražuješ te oblasti i tražiš način kako da saznaš više o njima kroz praktično iskustvo, pozivamo te da se prijaviš na naš godišnji ciklus kampova „Veštačka inteligencija i robotika”.

Da li je ovaj kamp za mene?

Kroz godišnji ciklus kampova i mentorski rad pratimo tvoj razvoj i želimo da ti pomognemo, baš onako kako tebi odgovara, da otkriješ nova interesovanja, usavršiš naučno-inženjerske veštine i pronađeš svoj put u daljem školovanju i karijeri.

Težimo ka tome da naša grupa ima polaznike različitih interesovanja i da dolaze iz različitih sredina, te je prijavljivanje otvoreno za sve srednjoškolce širom regiona. Učešćem na našim kampovima upoznaćeš mnogo vršnjaka koji imaju interesovanja srodna tvojim, ali su možda iz potpuno drugačijeg okruženja i poseduju drugačije veštine i znanja. Međusobno podsticanje na razvoj kroz timski rad i međusobno deljenje znanja, iskustava i rešavanje novih izazova je važan deo naših kampova.

Verujemo da znanje treba da bude pristupačno svima, zato je učestvovanje na našim programima besplatno. Ako želiš da vidiš kako su kampovi izgledali prethodne godine, možeš pogledati galeriju, pročitati vesti ili pogledati naše objave na Instagramu ili Fejsbuku.

Koji nivo znanja mi je potreban za učešće?

Predznanje iz oblasti elektrotehnike, matematike, fizike ili programiranja nije neophodno za učešće na kampovima. Bitno je da pokažeš radoznalost, motivaciju i istrajnost, a naši saradnici će se potruditi da ti omoguće da u svim ostalim stvarima pomeriš lična dostignuća za jednu lestvicu više.

Kada i gde ćemo se družiti?

Jedan ciklus kampova na koji se prijavljuješ se sastoji od tri kampa, koji se održavaju uživo u Naučno-obrazovno kulturnom centru „Vuk Karadžić” u Tršiću, i jedne onlajn radionice. Različitog su trajanja i raspoređeni su tokom cele godine, kako bi između bilo vremena za samostalno napredovanje i, naravno, redovne obaveze svakog srednjoškolca. Datume ovogodišnjeg ciklusa i više detalja o samim aktivnostima možeš videti na stranici sa našim programom.

Dodatne informacije i pitanja

Više o našem timu saradnika, kampovima na koje se prijavljuješ, kako i gde će se oni održavati i svemu drugom, pogledaj u našoj informativnoj dokumentaciji priloženoj ispod. Preporučujemo ti da je dobro proučiš zajedno sa roditeljem/starateljem, kako bi nas dodatno upoznao/la. Ako imaš pitanja, proveri najpre u odeljku sa često postavljenim pitanjima ispod.

Info dokumentacija

Kako da se prijavim?

Za popunjavanje prijavnog formulara potrebno je da imaš Google nalog. Ako ga nemaš, pogledaj ovaj YouTube video kako da ga napraviš. Ako ne želiš da napraviš Google nalog, pošalji nam mejl na prijave@pfe.rs kako bismo ti poslali alternativni način za popunjavanje prijave.

Nakon što imaš Google nalog, možeš početi sa popunjavanjem prijavnog formulara. Formular automatski pamti odgovore, tako da možeš pauzirati njegovo popunjavanje u bilo kom trenutku i kasnije se vratiti klikom na link ka formularu. Formular sadrži dosta pitanja (oko 50), tako da nemoj čekati poslednji trenutak da ga popuniš!

Ukoliko do sada nisi prošao/la naš ciklus kampova, prijavljuješ se za kategoriju novih polaznika i polaznica.

Prijavni formular

Svoju prijavu možeš poslati do 8. 12. 2023. u 23:00, a najkasnije do 15. 1. 2024. ćeš saznati da li si pozvan/na.

Preporuka

Preporuka je način da čujemo o tebi od onih koji te najbolje poznaju. Preporuka nije obavezna stavka u prijavi, ali te ohrabrujemo da popričaš sa nastavnicima/mentorima/predavačima koji rade sa tobom tokom školskih ali i vanškolskih aktivnosti, proslediš im link do formulara za preporuku i zamoliš ih da nam omoguće da te upoznamo i iz njihovog ugla.

Formular za preporuku

Često postavljena pitanja

Znamo da naš proces prijave ne ide uvek glatko, pa smo ispod izdvojili neka česta pitanja i problemi sa kojima možeš da se suočiš pri prijavljivanju na naše kampove. Kako budemo uočavali druga česta pitanja, potrudićemo da ih dodamo u ovaj odeljak!

Šta znači da su kampovi „besplatni”?
Troškovi smeštaja, ishrane, kao i sadržaj kampova su potpuno besplatni zahvaljujući brojnim prijateljima udruženja.
Kada se održavaju kampovi?
Tačni termini kampova će biti poznati nakon što objavimo spisak pozvanih učesnika. Okvirni termini nalaze se na stranici program.
Imam Google nalog ali ne mogu da popunim formu.
Proveri da li si prijavljen/a na svoj Google nalog.
Već sam započeo/la popunjavanje formulara ali ne vidim svoje odgovore.
Proveri da nisi započeo/la popunjavanje forme na nekom drugom Google nalogu. Svoj trenutni nalog možeš proveriti pri vrhu forme, i na istom mestu promeniti ukoliko želiš.
Kako da znam da je prijava uspešno poslata?
Na Google nalog sa kog je popunjena forma će stići email sa potvrdom da je tvoj odgovor uspešno zabeležen. Nakon što su prijave završene svi kandidati će dobiti email na kontakt adresu koja je navedena u formi kao potvrdu uspešne prijave.
Ne mogu da otpremim fajl u formu.
Može biti da je prostor na nalogu sa kojeg popunjavaš potpuno zauzet. Probaj da oslobodiš malo prostora na Google Drive, ili, ako to ne uspe, probaj sa popunjavanjem forme preko nekog drugog Google naloga.
Da li imate program za učenike osnovnih škola i studente?
Za učenike osnovnih škola nemamo programe, ali naši saradnici učestvuju na kampovima organizacija s kojim sarađujemo.
Za studente imamo „Praktičan seminar iz mašinskog učenja” (PSIML), koji se održava jednom godišnje tokom leta. Za više informacija poseti sajt seminara.

Na tvoje pitanje nije odgovoreno ovde ili u informativnoj dokumentaciji? Slobodno nas kontaktiraj preko mejla ili društvenih mreža i potrudićemo da ti što pre odgovorimo!