Rukovodeći tim sastoji se od direktora, zamenice direktora i pomoćnika direktora, članova Upravnog odbora i rukovodilaca programa. Direktori realizuju ideje i planove donete zajedno sa članovima UO o budućnosti i razvojnom putu PFE-a. Rukovodioci i rukovoditeljke, takođe poznati kao voždovi, zaduženi su za organizaciju pojedinačnih kampova čije programe osmišljaju i realizuju zajedno sa saradnicima. Rukovodeći tim biran je iz redova saradnika, i ističu se svojim dugogodišnjim iskustvom i organizacionim sposobnostima, kao i idejama o poboljšanju kvaliteta PFE-a, a tu su i da se prvi suoče sa poteškoćama na koje PFE nailazi.

Upoznajte ih ispod!

Milomir Stefanović

Milomir Stefanović

direktor

Rođen 1999. u Aranđelovcu, odrastao u Topoli i Ivanjici, osnovnu i srednju školu završio u Kragujevcu a trenutno je student četvrte godine Elektrotehničkog fakulteta na u Beogradu na smeru signali i sistemi. Na seminar PFE kao i na istoimenu sekciju u Kragujevcu došao 2014. godine. Od 2015. godine do 2018. godine vodio PFE sekciju u Kragujevcu sa kojom je putovao i promovisao inžinjerstvo po Srbiji i inostranstvu. Od 2018. godine saradnik na seminarima PFE i tehničkih nauka, a od 2021. godine jedan od rukovodilaca PFE seminara. Išao na praksu u Ydrive gde se bavio ML-om i kompjuterskom vizijom. Zanima se za istoriju (najviše ranohrišćanski period i savremeno doba) i zanima se za kulturno nasleđe, te ako dođe do nekih para u životu bavio bi se istorijskim turizmom u penziji.

 • kompjuterska vizija
 • mašinsko učenje
 • bioinženjering
Andrea Ćirić

Andrea Ćirić

zamenica direktora

Rođena 1997. godine u Kraljevu. Nakon što je rastavila i (u većini slučajeva) sastavila svaku igračku i uređaj kod kuće, u cilju da igru pretvori u zanimanje i postane kompletna inženjerka, odlazi na Odsek za elektroniku Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu. Uz hardver najviše je okupiraju i obrada signala i slike. Usput je isprobala mnoge sportove i umetnosti od kojih najviše voli da se pohvali baletom (čak trinaest godina i nekoliko baletskih predstava i nagrada). Ne odustaje od želje da svoje okruženje čini boljim jer smatra da svaku promenu koju želimo da vidimo moramo sami da pokrenemo. Uvek puna novih ideja i često u ulozi inicijatorke.

 • embedded
 • digitalna obrada signala
 • digitalna obrada slike
Miloš Stojanović

Miloš Stojanović

pomoćnik direktora za finansije

Rođen u Prištini 1993. godine. Završio Devetu gimnaziju u Beogradu, a zatim osnovne i master studije na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu, na odseku za Signale i sisteme. Profesionalnu karijeru počinje u startup kompaniji Ydrive gde se bavi autonomnom vožnjom, zatim radi u kompaniji TomTom odakle prelazi u Majkrosoftov razvojni centar u Beogradu. Primarno se bavi mašinskim učenjem. Vodio program Primenjene fizike i elektronike u Petnici u periodu od 2016-2020.

 • kompjuterska vizija
 • veštačka inteligencija
 • digitalna obrada signala
Gavrilo Andrić

Gavrilo Andrić

pomoćnik direktora za pravna pitanja

Kao klinac svašta čačkao, pravio kućice na drvetu, pokušavao da napravi automobil i podmornicu, a onda se upoznao sa svetom elektronike i programiranja kroz seminar PFE. Preko deset godina uživam u radu sa ekipom na tom projektu. Pored toga, probao da napravim firmu, probao da pravim i robote - nije prošlo najsjajnije ali se svašta naučilo, pa sam ipak odlučio da za početak radim kao bioinformatičar, a onda i na razvoju machine learning modela u Microsoft-u u Beogradu. Pored toga volim leto na planini, paraglajding, ronjenje, skijanje, skakanje iz aviona, fotografiju i svašta što ima veze sa raznim avanturama. Svakako pre nego što je sve postalo tako zabavno rodio sam se 1991. godine u Valjevu.

 • mašinsko učenje
 • programiranje
Andrej Lojdl

Andrej Lojdl

rukovodilac programa za nove polaznike

Rođen u godini ljubičaste revolucije, odrastao u Selenči, omanjem slovačkom selu u opštini Bač. Po završetku Tehničke škole u Bačkoj Palanci, upisao FTN, RT-RK odsek. Prvi put na seminaru PFE 2009 godine.

 • embedded
 • FPGA dizajn
 • simulacije
Đorđe Marjanović

Đorđe Marjanović

rukovodilac programa za stare polaznike

Došao sam na seminar 2014. kao mlađi polaznik. Od prve godine Prve kragujevačke gimnazije me zanima fizika i računarstvo, a za sve inženjerske nauke sam se zainteresovao u toku svog trogodišnjeg staža kao polaznik na seminaru primenjene fizike i elektronike. Trenutno sam na master studijama Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu i zaposlen kao softverski inženjer u Microsoft razvojnom centru u Srbiji. Od 2021. počinjem sa radom kao rukovodilac programa za stare polaznike i uživam kada vidim srednjoškolce koji uspešno rade na raznim projektima iz naših oblasti.

Đorđe Nijemčević

Đorđe Nijemčević

član upravnog odbora

Rođen u Beogradu 1981. godine. Završio Prvu kragujevačku gimnaziju i diplomirao na Elektrotehničkom fakultetu, smer Elektronika. Trenutno zaposlen u Majkrosoft razvojnom centru u Beogradu kao vođa tima koji se dominantno bavi prototipovanjem hardvera, mašinskim učenjem i kompjuterskom vizijom. Otac dva mala dečaka, povremeni padobranac i ronilac. Saradnik na seminaru PFE od 2005.

 • programiranje
 • mašinsko učenje
 • kompjuterska vizija
Filip Panjević

Filip Panjević

član upravnog odbora

Inženjer, nekad matematičar. Završio ETF još dok je postojao Oktobar 2. Voli da radi sa pametnijima od sebe. Sedeo u prostoriji kad se smišljao PSIML. Povremeno pomaže državi da se izbori sa modernijim tehnologijama. PFE od 2001 (do smrti). Nekad vodio timove u korporaciji, sad startapuje i kuca kod.

 • mašinsko učenje
 • kompjuterska vizija
 • preduzetništvo
Ivan Razumenić

Ivan Razumenić

član upravnog odbora

Rođen 1989, odrastao je u Vračevgaju. Kao učenik Gimnazije u Vršcu, osvojio je bronzanu medalju na Međunarodnoj olimpijadi iz fizike. Dva puta je proglašen za internacionalnog mladog ambasadora fizike. Diplomirani je inženjer elektrotehnike i računarstva Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu. Proveo je godinu dana na Univerzitetu u Nju Hemširu (SAD). Od 2003-2021 godine učestvuje u radu Istraživačke stanice Petnica, i to u programima Primenjene fizike i elektronike (PFE), Matematičko-tehničkih nauka (TEH), i Institutu za mašinsko učenje (PSI:ML) gde je bio i rukovodilac. Kao inženjer softvera, zaposlen je u Majkrosoftu od 2012. godine.

 • kompjuterska vizija
 • veštačka inteligencija
 • hibridna stvarnost
Marko Bežulj

Marko Bežulj

član upravnog odbora

Rođen u Pančevu 1988. godine. Zavrišio elektrotehničku školu Nikola Tesla u Pančevu, zatim završio osnovne studije na ETF odsek Elektronika, i master studije na odseku Signali i Sistemi. U Microsoft razvojnom centru radi od 2012. godine u timu koji se bavi hardware prototypingom u oblasti Mixed Reality. Vodio program Primenjena Fizika i Elektronika u Petnici u periodu 2012-2016. Voli da razmenjuje znanje i pita teška pitanja.

 • namenski sistemi
 • kamere
 • arhitektura
Stefan Krsmanović

Stefan Krsmanović

član upravnog odbora

Rođen 1992. godine u Čačku, odrastao u Loznici pored Drine. Formalno obrazovanje vezano za tehniku započeo u srednjoj tehničkoj školi "Loznica" a nastavio kroz osnovne i master studije na ETF-u, odsek za elektroniku. Svoja interesovanja za elektroniku i programiranje ostvario kao polaznik seminara PFE u ISP. Profesionalnu karijeru započeo u Aggios-u radeći na software defined power management-u, nastavio u Draexlmaier-u radeći na razvoju softverskih rešenja za battery management u automobilskoj industriji. Trenutno radi u Microsoft razvojnom centru na poziciji electrical engineer-a kao član tima koji se bavi hardware prototyping-om u oblasti Mixed Reality-a. U slobodno vreme voli elektroniku, boravak u prirodi, kampovanje, planinarenje, MotoGP a odnedavno najveći deo slobodnog vremena provodi uz bebu Vukašina. Saradnik na seminaru PFE u Petnici u periodu 2011-2021, deo tog vremena od 2016 do 2020 proveo i kao rukovodilac programa.

 • embedded
 • FPGA dizajn
 • automotive
Teo Šarkić

Teo Šarkić

član upravnog odbora

Zaposlen u Microsoft razvojnom centru Srbija od 2010. godine. Do skora, dugogodišnji stručni saradnik seminara Primenjene fizike i elektronike u IS Petnica. Diplomirao na Elektrotehničkom Fakultetu, smer Elektronika, u Beogradu gde je završio i Matematičku Gimnaziju. Suosnivač i predsednik Upravnog odbora Fondacije Petlja. Član Savetodavnog odbora Instituta za veštačku inteligenciju Srbije.