Rukovodeći tim sastoji se od direktora, pomoćnika direktora, rukovodilaca programa i članova Upravnog odbora. Direktor realizuje ideje i planove donete zajedno sa članovima UO o budućnosti i razvojnom putu PFE-a. Rukovodioci, takođe poznati kao voždovi, zaduženi su za organizaciju pojedinačnih kampova čije programe osmišljaju i realizuju zajedno sa saradnicima. Rukovodeći tim biran je iz redova saradnika; ističe se svojim dugogodišnjim iskustvom, organizacionim sposobnostima i idejama o poboljšanju kvaliteta PFE-a, a tu su i da se prvi suoče sa poteškoćama na koje PFE nailazi.

Upoznajte ih ispod!

Gavrilo Andrić

Gavrilo Andrić

v.d. direktora

Kao klinac svašta čačkao, pravio kućice na drvetu, pokušavao da napravi automobil i podmornicu, a onda se upoznao sa svetom elektronike i programiranja kroz seminar PFE. Preko deset godina uživam u radu sa ekipom na tom projektu. Pored toga, probao da napravim firmu, probao da pravim i robote - nije prošlo najsjajnije ali se svašta naučilo, pa sam ipak odlučio da za početak radim kao bioinformatičar, a onda i na razvoju machine learning modela u Microsoft-u u Beogradu. Pored toga volim leto na planini, paraglajding, ronjenje, skijanje, skakanje iz aviona, fotografiju i svašta što ima veze sa raznim avanturama. Svakako pre nego što je sve postalo tako zabavno rodio sam se 1991. godine u Valjevu.

 • mašinsko učenje
 • programiranje
Andrej Lojdl

Andrej Lojdl

rukovodilac programa za nove polaznike

Rođen u godini ljubičaste revolucije, odrastao u Selenči, omanjem slovačkom selu u opštini Bač. Po završetku Tehničke škole u Bačkoj Palanci, upisao FTN, RT-RK odsek. Prvi put na seminaru PFE 2009 godine.

 • embedded
 • FPGA dizajn
 • simulacije
Dragan Mićić

Dragan Mićić

rukovodilac programa za nove polaznike

Rođen 1998. godine u Užicu. Odrastao u rodnom selu Kruščica kod Arilja gde je završio osnovnu školu i otkrio svoja interesovanja ka tehničkim naukama. Pohađao prirodno-matematički smer Gimanzije u Požezi. Diplomirao na Računarskom fakultetu. Na seminaru od 2014. godine. Voli da majstoriše. Loži se na fotografiju, astronomiju, ploče... Ljubav ka elektronici pokazivao još od malena kada je zatezao električnu čobanicu oko livade.

Đorđe Marjanović

Đorđe Marjanović

rukovodilac programa za stare polaznike

Došao sam na seminar 2014. kao mlađi polaznik. Od prve godine Prve kragujevačke gimnazije me zanima fizika i računarstvo, a za sve inženjerske nauke sam se zainteresovao u toku svog trogodišnjeg staža kao polaznik na seminaru primenjene fizike i elektronike. Trenutno sam na master studijama Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu i zaposlen kao softverski inženjer u Microsoft razvojnom centru u Srbiji. Od 2021. počinjem sa radom kao rukovodilac programa za stare polaznike i uživam kada vidim srednjoškolce koji uspešno rade na raznim projektima iz naših oblasti.

Miloš Stojanović

Miloš Stojanović

pomoćnik direktora za finansije

Rođen u Prištini 1993. godine. Završio Devetu gimnaziju u Beogradu, a zatim osnovne i master studije na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu, na odseku za Signale i sisteme. Profesionalnu karijeru počinje u startup kompaniji Ydrive gde se bavi autonomnom vožnjom, zatim radi u kompaniji TomTom odakle prelazi u Majkrosoftov razvojni centar u Beogradu. Primarno se bavi mašinskim učenjem. Vodio program Primenjene fizike i elektronike u Petnici u periodu od 2016-2020.

 • kompjuterska vizija
 • veštačka inteligencija
 • digitalna obrada signala
Aleksandra Alorić

Aleksandra Alorić

član upravnog odbora

Rođena je 1988. u Beogradu gde je završila Matematičku gimnaziju, a zatim Teorijsku fiziku na Univerzitetu u Beogradu. Doktorirala je 2016. primenjenu matematiku u Londonu simulirajući donošenje odluka na finansijskim tržištima. I sada se najčešće bavi kucanjem simulacija koje služe da razumemo ponašanja primećena u raznim socio-ekonomskim sistemima. Do 2022. se bavila naukom na fakultetima i naučnim institutima, a sada se bavi modelovanjem i istraživanjem podataka koje kreiraju igrači mobilnih igara. Kreirala je interaktivne programe za festivale nauke, rukovodila naučnim kampovima i radionicama za publiku svih uzrasta - od osnovne škole do doktorskih studija, u zemlji i inostranstvu. Sad najviše radi sa studentima interdisciplinarnih master studija Univerziteta u Beogradu i ponekad piše data science kurseve za Petlju.

Đorđe Nijemčević

Đorđe Nijemčević

član upravnog odbora

Rođen u Beogradu 1981. godine. Završio Prvu kragujevačku gimnaziju i diplomirao na Elektrotehničkom fakultetu, smer Elektronika. Trenutno zaposlen u Majkrosoft razvojnom centru u Beogradu kao vođa tima koji se dominantno bavi prototipovanjem hardvera, mašinskim učenjem i kompjuterskom vizijom. Otac dva mala dečaka, povremeni padobranac i ronilac. Saradnik na seminaru PFE od 2005.

 • programiranje
 • mašinsko učenje
 • kompjuterska vizija
Filip Panjević

Filip Panjević

član upravnog odbora

Inženjer, nekad matematičar. Završio ETF još dok je postojao Oktobar 2. Voli da radi sa pametnijima od sebe. Sedeo u prostoriji kad se smišljao PSIML. Povremeno pomaže državi da se izbori sa modernijim tehnologijama. PFE od 2001 (do smrti). Nekad vodio timove u korporaciji, sad startapuje i kuca kod.

 • mašinsko učenje
 • kompjuterska vizija
 • preduzetništvo
Marko Bežulj

Marko Bežulj

član upravnog odbora

Rođen u Pančevu 1988. godine. Zavrišio elektrotehničku školu Nikola Tesla u Pančevu, zatim završio osnovne studije na ETF odsek Elektronika, i master studije na odseku Signali i Sistemi. U Microsoft razvojnom centru radi od 2012. godine u timu koji se bavi hardware prototypingom u oblasti Mixed Reality. Vodio program Primenjena Fizika i Elektronika u Petnici u periodu 2012-2016. Voli da razmenjuje znanje i pita teška pitanja.

 • namenski sistemi
 • kamere
 • arhitektura
Stefan Krsmanović

Stefan Krsmanović

član upravnog odbora

Rođen 1992. godine u Čačku, odrastao u Loznici pored Drine. Formalno obrazovanje vezano za tehniku započeo u srednjoj tehničkoj školi "Loznica" a nastavio kroz osnovne i master studije na ETF-u, odsek za elektroniku. Svoja interesovanja za elektroniku i programiranje ostvario kao polaznik seminara PFE u ISP. Profesionalnu karijeru započeo u Aggios-u radeći na software defined power management-u, nastavio u Draexlmaier-u radeći na razvoju softverskih rešenja za battery management u automobilskoj industriji. Trenutno radi u Microsoft razvojnom centru na poziciji electrical engineer-a kao član tima koji se bavi hardware prototyping-om u oblasti Mixed Reality-a. U slobodno vreme voli elektroniku, boravak u prirodi, kampovanje, planinarenje, MotoGP a odnedavno najveći deo slobodnog vremena provodi uz bebu Vukašina. Saradnik na seminaru PFE u Petnici u periodu 2011-2021, deo tog vremena od 2016 do 2020 proveo i kao rukovodilac programa.

 • embedded
 • FPGA dizajn
 • automotive
Teo Šarkić

Teo Šarkić

član upravnog odbora

Zaposlen u Microsoft razvojnom centru Srbija od 2010. godine. Do skora, dugogodišnji stručni saradnik seminara Primenjene fizike i elektronike u IS Petnica. Diplomirao na Elektrotehničkom Fakultetu, smer Elektronika, u Beogradu gde je završio i Matematičku Gimnaziju. Suosnivač i predsednik Upravnog odbora Fondacije Petlja. Član Savetodavnog odbora Instituta za veštačku inteligenciju Srbije.