Donacije

Pomozi nam da obezbedimo besplatno naučno-inženjersko obrazovanje za sve motivisane učenike kroz mentorski rad!

  1. Naučno-inženjersko obrazovanje dostupno u većini škola ne zadovoljava nužno ambicije i mogućnosti naprednih srednjoškolaca.
  2. Dostupne van-nastavne aktivnosti su kompetitivnog, a ne kolaborativnog karaktera i pokrivaju uzak skup oblasti.
  3. Učenici iz manjih sredina ne dobijaju iste prilike kao vršnjaci iz većih gradova. Kvalitet nastave osciluje u zavisnosti od škole/profesora.
  4. Informacije i resursi dostupni na internetu (Coursera, Udemy, YouTube) nisu ispraćeni praktičnim i mentorskim radom.

Godišnji ciklus kampova „Veštačka inteligencija i robotika”

Selekcija

Za učešće u godišnjem ciklusu se mogu prijaviti svi učenici srednjih škola iz regiona. Selekcija se vrši na osnovu motivacije i predznanja.

Teorijska predavanja

Predavanja drže eksperti iz akademije i industrije iz oblasti veštačke inteligencije, elektronike, fizike, računarskih nauka. Sadržaj je prilagođen srednjoškolskom uzrastu.

Praktičan rad

Praktične radionice i kampovi koje nude nude timski rad na projektima uz mentorstvo iskusnih inženjera i studenata tehničkih nauka su ključni deo godišnjeg ciklusa PFE.

PFE je neprofitna organizacija koju čine studenti tehničkih fakulteta (ETF, FTN, RAF, EPFL) i eksperti iz industrije (Microsoft, Google, NVIDIA) sa širokim iskustvom u radu sa srednjoškolcima kroz slične programe, kao i gostujući predavači iz prestižnih akademskih institucija. Više o timu možeš saznati ovde.

Doniraj uplatom na račun udruženja PFE i na taj način učestvuj u unapređenju obrazovanja u Srbiji i regionu. Tvoja donacija će se koristiti za kupovinu opreme potrebne za rad, obezbeđivanje boravka i ishrane, dnevnica i putnih troškova neophodnih za kvalitetan rad i druge svrhe koje su deo operativnih troškova udruženja.

Fizička lica

Iskoristi QR code za uplatnicu ili direktnom uplatom na račun.

Račun primaoca 160-6000001383065-29
Šifra placanja 287
Svrha plaćanja Donacija udruženju
Primalac PFE, Trg Andrije Lukića 4/1/19, Vršac

NBS IPS QR