Završena je jesenja radionica „Veštačka inteligencija i robotika” za nove i stare polaznike

Zajednička slika na stepenicama ispred NOKC-a

U periodu od 27. do 30. septembra, održan je jesenji kamp za nove i stare polaznike i polaznice u NOKC „Vuk Karadžić” u Tršiću. Na kraju celokupnog ciklusa kampova, ponovo se družimo sa našim polaznicima. Učestvovalo je oko 60 polaznika koji su zajedno osmislili nove ideje za predloge projekata.

Cilj jesenjeg kampa je da novim i starim polaznicima pružimo nove ideje za projekte, kojima će se baviti počevši od zimskog kampa narednog ciklusa. Tokom ovog kampa, održane su i tri radionice. Miloš Stojanović je polaznike upoznao sa pravilnim načinom čitanja naučnih radova, Petar Marković nam je predstavio interesantne simulacije dronova i kako ih programirati, a taođe smo ugostili i Nebojšu Vasiljevića, direktora za veštačku inteligenciju Fondacije Petlja, koji je demonstrirao kako je na Petljinu edukativnu platformu integrisana veštačka inteligencija.

Polaznici u klupama dok prate predavanje
Foto: PFE

Inspiraciju za buduća istraživanja su započeli stari polaznici, koji su prezentovali svoje uspešne projekte izrađene na letnjem kampu ove godine. Po uzoru na njih, novi polaznici su na kraju kampa prezentovali i svoja istraživanja u istom stilu.

Predstavljanje prezentacija polazničkih letnjih projekata
Foto: PFE

Za ova tri dana kampa, pokušali smo da, uz radionice i brainstorm-ovanje ideja, ubacimo i momente zbližavanja između polaznika i saradnika kroz razne društvene igre.

Društvena igra „Omerta” na stolu okruženom polaznicima
Foto: PFE

Kao i do sada, veliku zahvalnost dugujemo NOKC „Vuk Karadžić” u Tršiću za izvanredno gostoprimstvo i divnu saradnju! Takođe, veliku zahvalnost dugujemo pokroviteljima i sponzorima naših kampova, kao i Fondaciji „Neozoik” na pomoći da sačuvamo uspomene sa ovog kampa kroz njihov kreativnan foto i video sadržaj, koji možete videti u galeriji.

Prijavi se na naš bilten

Pažljivo odabrane informacije, vesti o kampovima, buduće aktivnosti i lepe vesti iz naše laboratorije. Prijavi se i upoznaj svet besplatnog naučno-inženjerskog obrazovanja za sve motivisane učenike i učenice kroz mentorski rad!