Upoznajte naše nove prijatelje iz Tuzle - GirlTHing

Logo GirlTHing i PFE

Udruženje GirlTHing iz Tuzle osnovano je sa ciljem da pruži priliku za razvoj mladim devojkama i ženama kroz edukaciju i projekte koji povećavaju njihovo samopouzdanje i nadahnjuju ih da svoju karijeru ostvare u IT sektoru.

Alma Šećerbegović, profesorka na Fakultetu elektrotehnike u Tuzli, primetila je tokom svog rada na fakultetu da su studentkinje dosta tiše i povučenije od svojih kolega, te je pokrenula priču GirlTHing sa željom da studentkinjama pruži podršku u njihovom profesionalnom razvoju i motiviše ih da budu aktivnije u IT sektoru.

Kao inicijativa, GirlTHing je svoj rad započeo krajem 2018. godine, nakon čega postaju ogranak Studentskog veća Fakulteta elektrotehnike u Tuzli. Nakon pobede na takmičenju Women in Tech 2020. godine, osnovali su Udruženje mladih žena GirlTHing i time omogućili svim mladima, posebno devojkama, bez obzira da li studiraju na Fakultetu elektrotehnike ili ne da budu članovi i članice GirlTHing-a, da se međusobno podržavaju i šire svoje znanje i iskustvo.

Tokom svog rada, uspešno su organizovali mnoge kurseve, radionice i manifestacije, o kojima možete istražiti više na njihovom sajtu, a mi se radujemo našoj zajedničkoj saradnji i druženju!

Prijavi se na naš bilten

Pažljivo odabrane informacije, vesti o kampovima, buduće aktivnosti i lepe vesti iz naše laboratorije. Prijavi se i upoznaj svet besplatnog naučno-inženjerskog obrazovanja za sve motivisane učenike i učenice kroz mentorski rad!