Prvi ciklus prijava za nove polaznike i polaznice je završen

Trenutno naš tim radi na izboru novih polaznika i polaznica, a taj zadatak nije lak. Broj prijava koji je pristigao je premašio sva naša očekivanja, ukupno 380 prijava je pristiglo iz regiona. Izuzetno smo ponosni na činjenicu da smo privukli sve vas iz malih i velikih sredina, prijave koje su pristigle su veoma šarene i naš tim će imati značajno teži zadatak nego ikada da izvrši selekciju.

Mapa prikazuje mesta odakle su pristigle prijave i možemo da kažemo da smo veoma zadovoljni rasprostranjenošću koju smo postigli. Sigurni smo da će svi koji budu na našim kampovima imati svašta da nauče o svim krajevima našeg regiona zahvaljujući ovakvoj raspodeli. Ostaje cilj da sledeće godine imamo prijave iz još nekoliko država.

Broj prijava po mestima na karti regiona
Foto: PFE

Naravno, očekivali smo najviše prijava u poslednjim danima i satima, nekako puno nas spada u tu kategoriju „kampanjci”, i evo kako to izgleda u realnosti.

Grafik broja prijava po danu
Foto: PFE

Veliku zahvalnost dugujemo svim nastavnicima i nastavnicama koji su proširili vest o prijavama za naše kampove. Čak 36% vas je navelo da je za PFE kampove saznalo preko nastavnika ili nastavnice. Potrudićemo se da u narednom periodu negujemo i unapređujemo odnos sa školama. Već sada u nekoliko škola postoje PFE sekcije i to je jedan od načina da učenici i učenice dobiju dodatna znanja u njihovim sredinama.

Puno vas je primetilo da je upitnik za prijavu veoma detaljan, a neka pitanja su i neočekivana, ali tako možemo da kažemo da 11% vas ume da spremi palačinke i da je većina vas nešto pokvarila u kući, što je skroz ok, to je jedan od najboljih načina da se nauče nove stvari.

Od ukupnog broja prijava 38% čine devojčice, što je veći procenat nego 2021. godine na prijemnom za ETF u Beogradu.

Svima koji su se prijavili u narednim danima javićemo ishod konkursa putem imejla koji su nam ostavili u prijavnom formularu. Sigurni smo da će naš prvi kamp za nove polaznike i polaznice imati sjajnu ekipu, a potrudićemo se i da za one koji ne zauzmu prvih tridesetak mesta obezbedimo kvalitetan sadržaj i na taj način podržimo motivaciju koju su pokazali popunjavanjem prijave.

Prijavi se na naš bilten

Pažljivo odabrane informacije, vesti o kampovima, buduće aktivnosti i lepe vesti iz naše laboratorije. Prijavi se i upoznaj svet besplatnog naučno-inženjerskog obrazovanja za sve motivisane učenike i učenice kroz mentorski rad!