Osnovali smo Naučno-inženjerski centar „PFE”

Zajednička slika suosnivača udruženja nakon odlaska u Agenciju za privredne registre
Foto: PFE

Od danas zvanično možemo da se pohvalimo da naš tim kreće u nove avanture kao Udruženje građana „Primenjena fizika i elektronika”!

Želimo da omogućimo motivisanim i talentovanim srednjoškolcima i srednjoškolkama da steknu svoja prva naučno-inženjerska iskustva, da otkriju nove oblasti, nova interesovanja i da ih dele sa vršnjacima i vršnjakinjama iz celog regiona.

U okviru organizacije održavaćemo kampove na kojima će polaznici i polaznice kampova imati priliku da uče kroz teorijska predavanja i primenjuju naučeno kroz praktične radionice. Pored toga, imaće i priliku da rade na samostalnim projektima uz pomoć mentora i mentorki, vrhunskih stručnjaka i stručnjakinja iz akademije i industrije. Bavićemo se širokim spektrom inženjerskih oblasti, od tradicionalne elektrotehnike do najnovijih pomaka u veštačkoj inteligenciji.

Naš tim broji preko 50 uspešnih inženjera i inženjerki zaposlenih u različitim firmama i univerzitetima, kao i studenata i studentkinja tehničkih fakulteta širom Srbije, ali i sveta. Imamo preko 15 godina iskustva u radu sa mladima, organizaciji i realizaciji preko 100 seminara i radu sa preko 400 polaznika i polaznica.

Programi koje organizujemo će biti besplatni i tim potezom želimo da obezbedimo pristupačnost kvalitetnog vanškolskog obrazovanja za sve.

Istražite naš sajt i pratite društvene mreže, uskoro pišemo više informacija!

Polećemo!

Prijavi se na naš bilten

Pažljivo odabrane informacije, vesti o kampovima, buduće aktivnosti i lepe vesti iz naše laboratorije. Prijavi se i upoznaj svet besplatnog naučno-inženjerskog obrazovanja za sve motivisane učenike i učenice kroz mentorski rad!