Majkrosoft razvojni centar Srbija podržao je naše ovogodišnje aktivnosti

Logo Majkrosoft razvojnog centra Srbija i PFE

Ekipi PFE-a se pridružio i Majkrosoft razvojni centar u Srbiji (MDCS) kao pokrovitelj naših aktivnosti i na taj način svojom nesebičnom podrškom pomogao na putu ka našem cilju da omogućimo besplatno naučno-inženjersko obrazovanje za sve motivisane učenike i učenice iz celog regiona.

Majkrosoft razvojni centar u Beogradu (Microsoft Development Center Serbia – MDCS) je osnovan 2005. godine, kao četvrti po redu razvojni centar kompanije Majkrosoft u svetu i tada je tim činilo svega nekoliko ljudi. Beogradski tim je bio prvi koji je razvio prepoznavanje ćirilice, što je zapravo bio početak AI-a u Srbiji. Danas MDCS čini više od 600 zaposlenih podeljenih u sedam inženjerskih timova (Azure Data Team, Office Team, Office Media Group Team, Mixed Reality Team, Havok Team, Maps Team i Math Team) koji rade na razvoju i unapređenju nekih od najbitnijih Majkrosoftovih proizvoda. Razvojni centar u Srbiji sada je prepoznat unutar Majkrosofta kao jedan od najvažnijih igrača u celoj Evropi. Počeli su kao inženjerski tim, a sada tim čine zaposleni različitih profila, kako bi se pokrio ceo ciklus razvoja biznisa – od začetka ideje, do evangelizacije i rada sa korisnicima.

MDCS je nastao sa idejom da, angažovanjem talenata iz Srbije i regiona, uzme aktivno učešće i doprinese razvoju novih Majkrosoftovih tehnologija. Svaki član MDCS tima svojim idejama i posvećenošću utiče na veliki broj ljudi, menjajući njihov pogled na svet i olakšavajući njihov svakodnevni život. Svi projekti razvijeni u Srbiji su priznati od strane kompanije Majkrosoft i miliona korisnika na globalnom nivou, što dodatno promoviše Srbiju i ucrtava je kao stratešku tačku na tehnološkoj mapi sveta.

Unutar MDCS-a podržavaju raznolikost ideja, a jedan od najboljih načina za razvijanje kvalitetnih ideja je uključivanje ljudi različitih profila, obrazovanja, kulture, različitih perspektiva i načina razmišljanja. U skladu sa tim, MDCS aktivno radi na zapošljavanju kolega iz inostranstva i već 7 godina se bavi i osnaživanjem žena da započnu svoju karijeru u IT industriji kroz inicijative Girls in ICT i Women know IT.

Više o kompaniji, otvorenim pozicijama, programima prakse i kulturi unutar firme možete pronaći na njihovom sajtu.

Ovim putem želimo da se zahvalimo MDCS ekipi na ogromnoj podršci, da obezbedimo kvalitetno i besplatno dodatno obrazovanje, koju dobijamo od prvog dana, a ukoliko i vi želite da nas podržite, za više informacija o tome zašto nam je izuzetno bitna vaša podrška i kako to možete učiniti molimo vas da posetite naš sajt ili nas kontaktirate na kontakt@pfe.rs.

Prijavi se na naš bilten

Pažljivo odabrane informacije, vesti o kampovima, buduće aktivnosti i lepe vesti iz naše laboratorije. Prijavi se i upoznaj svet besplatnog naučno-inženjerskog obrazovanja za sve motivisane učenike i učenice kroz mentorski rad!