Kontinental podržao PFE!

Logo Kontinentala i PFE

Cilj da obezbedimo besplatno naučno-inženjersko obrazovanje kroz mentorski rad za sve motivisane učenike i učenice iz celog regiona ne bi bio moguć bez ogromne podrške prijateljskih kompanija. Ponosni smo što je i kompanija Continental, kao jedan od svetskih lidera u automobilskoj industriji, podržao naš rad kroz novčanu ali i donaciju 20 laptopova koji će značajno unaprediti kvalitet rada na našim budućim kampovima.

Continental je u Srbiji prisutan još od 2012, kada je otvorena fabrika automobilskih delova u Subotici. Od 2017. u Novom Sadu posluje i razvojno istraživački centar u kome preko 750 inženjera radi na razvoju najinovativnijih tehnologija za automobilsku industriju. Sa projektima iz oblasti elektronskih uređaja za kabinu vozila i sistema za autonomnu vožnju, Continental je jedan od najvećih poslodavaca u inženjerskom sektoru automobilske industrije u zemlji. Kompanija razvija širok spektar proizvoda kao što su instrument table, radari, kamere, kontrolne jedinice za daljinsko praćenje pozicije i parametara vozila, pristupni sistemi zasnovani na korišćenju pametnih telefona, upravljački sklopovi za kontrolu električnih sistema u vozilu, kao i sisteme za visoko autonomnu vožnju putničkih automobila i komercijalnih vozila. Pored toga nedavno je u Novom Sadu otvorena i fabrika koja će proizvoditi instrument table, kao i sisteme za prikazivanje informacija i multimedijalnih sadržaja na ekranima. Više o kompaniji, njihovim proizvodima i otvorenim pozicijama možete pročitati na njihovom sajtu.

Predstavnici kompanije posetili su nas u Tršiću tokom našeg posljednjeg kampa i tom prilikom, pored laptopova koje su nam uručili, obezbedili su i prigodne poklone za naše polaznike. Ovim putem im se neizmerno zahvaljujemo na donacijama i nadamo se da će se saradnja nastaviti i u budućnosti.

Kolaž fotografija polaznika sa Kontinental poklonima i predstavnicom kompanije.
Foto: PFE

Više o ostalim prijateljima i sponzorima PFE-a pogledajte na stranici Podrška, a ukoliko i vi želite da nas podržite, za više informacija o tome zašto nam je izuzetno bitna vaša podrška i kako to možete učiniti, molimo vas da posetite stranicu Donacije, ili nas kontaktirate na kontakt@pfe.rs

Prijavi se na naš bilten

Pažljivo odabrane informacije, vesti o kampovima, buduće aktivnosti i lepe vesti iz naše laboratorije. Prijavi se i upoznaj svet besplatnog naučno-inženjerskog obrazovanja za sve motivisane učenike i učenice kroz mentorski rad!